Herinrichting aula


Uitvaartcentrum Daelwijck


een van de aula's van uitvaartcentrum Daelwijck wordt volledig heringericht.


Vanaf April 2021
Ontwerp Het Groene Kabinet
Lichtontwerp 50LUX | Frank Hulsebosch

Maria Magdalena


Musem Catharijneconvent


Het is tijd voor Maria Magdalena! Ontmoet deze mysterieuze en inspirerende vrouw van uitersten. Al ruim 2000 jaar houdt ze de gemoederen bezig. Ze krijgt nu haar eigen tentoonstelling die ze verdient: een must see komend voorjaar!

De vele gezichten van Maria Magdalena, een vrouw van uitersten

Maak kennis met de mysterieuze Maria Magdalena en haar vele gezichten: van kroongetuige, zondares tot feminist. Ze wordt geassocieerd met de vermenging van seksualiteit, sensualiteit en zonde; een baken van hoop en een feministisch icoon. En was ze nu wel of niet getrouwd met Jezus?

Met trots presenteren we een grootse tentoonstelling gewijd aan deze fascinerende vrouw die al 2000 jaar blijft inspireren. Ga mee op ontdekkingstocht langs historische bronnen, indrukwekkende schilderijen, hedendaagse beeldende kunst en populaire cultuur. Sta oog in oog met Maria Magdalena, en ontrafel haar beeldvorming door de eeuwen heen.


Vanaf 23 oktober 2020
Ontwerp Trapped in Suburbia
Realisatie Planemos
Lichtontwerp 50LUX | Frank Hulsebosch

Stadsmuseum Harderwijk


Salon Harderwijk


herinrichting van de vaste presentatie.

 


Vanaf April 2021
Ontwerp XPEX
Realisatie Kloosterboer
Lichtontwerp 50LUX | Frank Hulsebosch

In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië


Drents Museum


Hoewel de Ararat niet in Armenië ligt, zijn deze beroemde heilige berg en de kleinste republiek van de Zuidelijke Kaukasus onlosmakelijk met elkaar verbonden. Vanaf 12 april 2020 spelen Armenië & Ararat de hoofdrol in de tentoonstelling In de ban van de Ararat - Schatten uit het oude Armenië. Schitterende objecten uit het History Museum of Armenia in Yerevan én een uniek reliek van de Ark van Noach komen naar Assen.

Na de grote internationale archeologietentoonstellingen over Iran en Nubië in 2018, presenteert het Drents Museum volgend voorjaar het verhaal van de rijke cultuur van Armenië. Een verhaal waarin de ruim 5.000 meter hoge Ararat niet kan ontbreken. Volgens de traditie stammen de Armeniërs rechtstreeks af van Hayk, een achter-achterkleinzoon van Noach die met zijn beroemde ark vastliep op de flanken van de Ararat.


Vanaf 28 maart 2021
Ontwerp Perspekt
realisatie Iris Vormgeving
50LUX | Frank Hulsebosch

Viva la Frida! – Leven en werk van Frida Kahlo


Drents Museum


De grote Frida Kahlo-tentoonstelling komt al in het najaar van 2020 naar het Drents Museum in Assen. Viva la Frida! – Leven en werk van Frida Kahlo, die aanvankelijk voor een periode van drie maanden in 2021 stond gepland, is nu al te zien van 11 oktober 2020 tot en met 28 maart 2021 en beslaat bijna zes maanden. Bovendien is de tentoonstelling, naast de fameuze collectie schilderijen en tekeningen van Museo Dolores Olmedo, uitgebreid met een collectie biografische objecten van Museo Frida Kahlo met onder meer kleding, korsetten en sieraden. Deze twee collecties zijn in Viva la Frida! voor het eerst samen te zien. Het biedt het Drents Museum de unieke kans om het complete Frida-verhaal te vertellen. In een flankerende tentoonstelling is hedendaags werk te zien dat geïnspireerd is door Frida Kahlo.

 


Vanaf 10 oktober 2021
Ontwerp Perspekt
Realisatie Perspekt
Lichtontwerp 50LUX | Frank Hulsebosch

 

Jingdezhen. Hoofdstad van het porselein


Museum Prinsenhof Delft


In de tentoonstelling Jingdezhen. Hoofdstad van het porselein zijn meer dan 120 stukken te zien uit Jingdezhen, de Chinese stad waar Delft zijn succesvolle Delfts Blauw-industrie aan dankt en waar al sinds de 6de eeuw porselein wordt gemaakt op het hoogste niveau.

Het museum neemt je mee door de turbulente geschiedenis van China en dé porseleinstad van de wereld, waar ondanks periodes van grote bloei en verval de productie altijd doorgaat. Ontdek hoe groot de invloed van Jingdezhen is op de wereldwijde porseleinindustrie. Van het handgeschilderde kostbare porselein, dat op verzoek van de keizers werd gemaakt, tot aan de prachtige pronk- en gebruiksvoorwerpen van de gewone man.

 


Vanaf 25 september 2020
Ontwerp Merk X | Evelyne Merx
Realisatie Planemos
Lichtontwerp 50LUX | Frank Hulsebosch